Το σχολείο μας

Το σχολείο μας

Ευχές για τις γιορτές

Καλό Καλοκαίρι!

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της.Φορτώνουμε τις εμπειρίες,τις χαρές και τις λύπες μας στις αποσκευές της σχολικής μας ζωής και υποδεχόμαστε το καλοκαίρι με την αίσθηση ότι οι μαθητές μας βοήθησαν να γίνουμε και φέτος λίγο σοφότεροι.Μας έμαθαν να βλέπουμε τον κόσμο μας με τα μάτια της ψυχής τους.

Καλό Καλοκαίρι σε όλους!

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς απονέμει το παράσημο του Αγίου Μηνά στους μαθητές της Ε' Τάξης

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Σεραφείμ, κατά την επίσκεψη του σχολείου μας στην Ιερά Μητρόπολη,απένειμε το παράσημο του Αγίου Μηνά στους μαθητές της Ε' Τάξης,για την παρουσίαση του προγράμματος "Η Μουσική του Βυζαντίου από το Χθες στο Σήμερα".

Βράβευση των μαθητών της Ε' Τάξης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ

Οι μαθητές της Ε’ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς επισκέφτηκαν σήμερα, Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου, για να επαινέσει και να βραβεύσει τους μαθητές και τους δασκάλους τους, για την εκδήλωση που διοργάνωσαν προ ημερών, επ’ευκαιρία της επετείου της αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος παρευρέθηκε στην εκδήλωση του Σχολείου και όπως είπε, συγκινήθηκε ιδιαίτερα με τον ζήλο των παιδιών να γνωρίσουν και να διατηρήσουν την ιστορία και την παράδοση της πατρίδος μας.

Ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ σημείωσε στα παιδιά τη σημασία που έχει για έναν λαό να γνωρίζει την ιστορία του, το παρελθόν του, την παράδοσή του, για να μπορεί να σχεδιάσει και να ονειρευτεί το μέλλον του και τους ευχήθηκε να τους χαρίζει ο Κύριός μας υγεία, δύναμη και φωτισμό, δίνοντας στον καθένα ξεχωριστά από έναν ασημένιο σταυρό και έναν έπαινο της τοπικής Εκκλησίας.

Επίσης, συνεχάρη και βράβευσε τους δασκάλους των παιδιών για την επιτυχημένη οργάνωση και παρουσίαση της εκδηλώσεως, αλλά και τους χορωδούς της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως για τη συμμετοχή τους, ενώ έδωσε στον Διευθυντή του 5ου Δημοτικού Σχολείου τον Σταυρό του Αγίου Μηνά, διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, για την προσφορά του Σχολείου στην ιστορία και τον πολιτισμό μας, ευχόμενος να τους μιμηθούν όλα τα σχολεία της περιοχής μας.

Τέλος, οι μαθητές και οι δάσκαλοι ευχαρίστησαν τον Πνευματικό Πατέρα της Καστοριάς και έψαλλαν τη φήμη του.

Το κείμενο, οι φωτογραφίες και το βίντεο είναι από το imkastorias.gr

Οι μαθητές του σχολείου μας στο Run Greece

Οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν μαζικά στον αγώνα των 1000 μ.του Run Greece. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που έτρεξαν στη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού στην πόλη μας, αποδεικνύοντας περίτρανα τη σημασία του "ευ αγωνίζεσθαι" και της ευγενούς άμιλλας.

Φωτογραφίες: Γρηγόρης Καλλιμάνης